SPORT: Se dublează sumele destinate premierii performanței sportive la Tokio 2020

0
372

SPORT: Se dublează sumele destinate premierii performanței sportive la Tokio 2020

COMUNICAT DE PRESĂ – MTS

Se dublează sumele destinate premierii performanței sportive la Tokio 2020

La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernul României a aprobat majorarea cu 100% a premiilor pentru sportivii cu rezultate deosebite la Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Tokio

Vești foarte bune pentru sport, ca urmare a aprobării de către Guvernul României a Proiectului de Hotărâre a Guvernului inițiat de Ministerul Tineretului și Sportului ca urmare a rezultatelor obținute de România la Tokyo 2020. Acest proiect vine în completarea art. 25 alin. (1) din Normele financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007, cu modificările și completările ulterioare.
Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, respectiv Ministerul Tineretului și Sportului, vor putea acorda, în limita bugetului aprobat, cuantumuri majorate cu 100% ale premiilor pentru sportivii care au obținut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Tokio, prin clasarea pe locurile I-VI.

“Este o mare reușită aprobarea acestui act normativ și mă bucur că am avut sprijinul colegilor și partenerilor din coaliție. Este o dovadă că Guvernul României înțelege și respectă importanța sportului și a performanței sportive, că apreciază și recompensează munca și eforturile care stau în spatele acestor rezultate. Performanțele olimpice reprezintă o importantă carte de vizită pentru prestigiul nostru, ca țară, și avem încă mult de recuperat la acest nivel, unde ultimele două decenii au avut un nedorit trend descendent. Sunt necesari mulți pași până vom ajunge din nou acolo unde ne dorim și unde putem fi, acești pași nu se pot parcurge dintr-odată, dar este important că suntem o echipă și că ne raportăm în mod unitar la proiectul de revigorare și renaștere a sportului românesc. Rămânem împreună în aceste demersuri și vom continua să căutăm soluții pentru ca sportul și sportivii să se simtă apreciați și să aibă condiții cât mai bune de pregătire”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

La această ediție a Jocurilor Olimpice, România a obținut patru medalii, una de aur și trei de argint, la canotaj și scrimă, performanță comparabilă cu cea de la ediția anterioară, de la Rio de Janeiro.  Medalia de aur a fost câștigată la dublu vâsle feminin de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, iar cele trei de argint de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă. Cu acest bilanţ, țara noastră a încheiat pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

Jocurile Olimpice și Paralimpice de vară Tokio 2020 s-au desfășurat sub semnul pandemiei mondiale de SARS-COV 2, iar amânarea acestora a determinat multe incertitudini și modificări în planul de pregătire al sportivilor și al competițiilor internaționale premergătoare. Cu atât mai mult, performanța acestor sportivi merită o recunoaștere specială. Astfel, sumele pe care sportivii medaliați la Tokio 2020 le vor primi vor fi următoarele:

Locul I – 140.000 euro (față de 70.000 euro)
Locul II – 112.000 euro (față de 56.000 euro)
Locul III – 84.000 euro (față de 42.000 euro)
Locul IV – 56.000 euro (față de 28.000 euro)
Locul V – 42.000 euro (față de 21.000 euro)
Locul VI – 28.000 euro (față de 14.000 euro).
Unul dintre obiectivele prioritare ale Strategiei Naționale pentru Sport, aflată în elaborare la acest moment la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului și al grupului de lucru interministerial implicat în acest amplu demers de reformare, este revenirea României în elita mondială a sportului de performanță, cu clasarea în top 10 la ediția din 2032 a Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Vară. Demersul de dublare a recompenselor financiare pentru sportivii medaliați olimpic și paralimpic la Tokio 2020 face parte din strategia de recompensare și stimulare a performanței sportive.

Asociatie Sportivă sau Club Sportiv? Care sunt diferențele ? Cine poate primi sponsorizări ?

Echipamente Sportive - TAPAE.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here