Politică pentru Sport ? – Stai pe curu’ tău!

2
1773
haidu sebastian ioan hsi
haidu sebastian ioan hsi

COMUNICAT 8.07.2020

HAIDU SEBASTIAN IOAN

Politică pentru Sport? – Stai pe curu’ tău! Ce-ți trebuie ție politică? Ai familie iar politicienii sunt niște curve!”

Salut! Numele meu este Haidu Sebastian Ioan și sunt un om de sport!

M-am hotărât să intru în politică! Nu de plictiseală, nu pentru a pierde vremea degeaba. Am început, în ultima perioadă, să public pe rețelele de socializare imagini și texte prin care mi-am făcut cunoscute intențiile. Am început să mă întâlnesc cu prieteni dar și cu persoane implicate în politică pentru a primi un feedback referitor la cum percep cei din jur intențiile mele.

Răspunsurile au fost: În ce partid? Câți bani ești dispus să dai pentru a ajunge pe un loc de consilier? Știi că nu ai nicio șansă să faci ceva de unul singur? Știi că nu îi interesează pe oameni sportul?

Dar cele mai ferme sfaturi au venit chiar de la cei implicați deja în politică:

”Stai pe curu’ tău! Ce-ți trebuie ție politică? Ai familie iar politicienii sunt niște curve!”

Nu merită să intri în partid, nu poți schimba nimic!

Mai bine nu te implica direct și găsește politicienii care să te asculte și să propună ideile tale!

…și sfaturile au continuat…

Dar acum vreau să vă explic ce m-a determinat să fac acest pas către politică.

După cum am specificat mai sus, numele meu este Haidu Sebastian Ioan și sunt un om de sport. Am 34 de ani și am început să practic sportul de la 4 ani și jumătate. Am început să practic artele marțiale din anul 1990, mai precis Karate Shotokan iar mai apoi și KARATE WADO-RYU. După doar 5 ani, de la startul primului antrenament, am obținut centura neagră cu 1 dan SHOTOKAN. În 1996 am obținut primul titlu de Campion Național al României. în următorii ani am devenit multiplu Campion Național, Internațional, European și chiar Campion Mondial, la Karate. Datorită acestor rezultate am obținut diferite titluri, printre care:

2008 Locul 6 în Clasamentul primilor 10 Sportivi din judeţul Alba
2007 Locul 9 în Clasamentul primilor 10 Sportivi din judeţul Alba
2006 Titlu pentru Cel Mai Bun Sportiv al Anului în judeţul Alba
2005 Locul 9 în Clasamentul Primilor 10 Sportivi ai judeţului Cluj
2004 Titlu Onorific De Maestru Emerit al Sportului.

Am concurat ca și sportiv până în anul 2009 iar din anul 2010 am deschis prima sală specializată pe MMA – Arte Marțiale Mixte din Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Mixed Martial Arts Transilvania Cluj-Napoca. Din acest moment a început munca de antrenor de MMA, Karate și Kickbox. După scurt timp am reușit să fac o echipă de antrenori și un staff împreună cu care am realizat cele mai importante rezultate în MMA și Kickbox pentru municipiul Cluj-Napoca. MMA Transilvania a devenit unul dintre cele mai puternice cluburi de arte marțiale de contact din țară, având rezultate atât în cadrul federațiilor naționale de profil (Campioni Naționali la Karate, Kempo, Freestyle Kickbox, Campioni Internaționali și Europeni de MMA, Vicecampion Mondial de K-1, etc.) dar și în Galele Profesioniste de MMA sau Kickbox. Sportivii clubului MMA Transilvania au câștigat centuri în diferite promoții de arte marțiale mixte, atât din țară dar și din străinătate. Mai apoi, 2 luptători de la MMA Transilvania și un al 3-lea fost component al clubului au concurat la celebrul SHOW TV SPORTIV – EXATLON ROMÂNIA, show cu o expunere media mare pe un canal TV național. Toți 3 sportivi au avut o prestație foarte bună și unul dintre ei, Ion Surdu, a și câștigat marele premiu. Da, Ion Surdu, de la MMA Transilvania, din Cluj-Napoca a câștigat Exatlon România!!!

Din anul 2012 am organizat Galele UFT – ULTIMATE FIGHTING TOURNAMENTcel mai important eveniment de MMA și Kickbox în cușcă din România, un eveniment internațional de promovare a celor mai buni luptători din Cluj-Napoca, din Județul Cluj dar și din România! Anul 2019 a găzduit cea de-a 8-a ediție a evenimentului organizat 100% în Cluj-Napoca!

Dar nu sunt doar un om de sport, nu sunt doar un fost sportiv, antrenor, președinte de club sau organizator de competiții și gale sportive!

Pe lângă faptul că am dezvoltat și promovat sportul, atât pe plan național dar și internațional am fost atent și la educație și la dezvoltarea personală și profesională.

Am absolvit Facultatea de Business în anul 2008, specializarea Administrarea Afacerilor – Managementul Afacerilor în Industria Hotelieră, obținând diploma de Economist. Mi-am completat competențele prin atestate în Managementul Resurselor Umane și Atestat în Managementul Vânzărilor.

M-am implicat în voluntariat peste 10 ani, în diferite ONG-uri, fiind în anii 2007-2008 Președintele Asociației Studenților de la Business.

După terminarea studiilor am început să lucrez pe partea de advertising și evenimente.

Am început să organizez și implementez evenimente sportive, culturale, artistice și educaționale din anul 2006 și până în prezent. Am implementat unele din cele mai mari evenimente din Cluj-Napoca dar și din țară, unele cu audiență globală.

…și acum să vă spun de ce m-am hotărât să intru în politică…

După o muncă de 30 de ani în sportul de performanță, 15 ani în domeniul evenimentelor și peste 10 ani în publicitate, în urma pandemiei legate de CORONAVIRUS – COVID 19, autoritățile m-au blocat pe toate părțile!

Cel mai grav e că pe partea sportivă, domnii guvernanți, ministrul tineretului și sportului, DJST-urile, federațiile, autoritățile locale nu au reușit să dezvolte nicio soluție de sprijin pentru cluburile private.

În 3 luni în care am fost blocați 100%, fără să avem acces în sălile de sport, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, prin frica sau incompetența lui, prin lipsa de cunoștințe în acest domeniu, prin lipsa de viziune era pe punctul de a distruge majoritatea cluburilor sportive private din România.

În 3 luni de zile, nu m-a întrebat niciun specialist, nu m-a întrebat nimeni de chirie, de sportivi, de antrenori, dacă vom reuși să mai redeschidem sala după ce trec restricțiile date de autorități. Nu m-a întrebat MTS-ul, nu m-a întrebat DJST-ul, nu m-a întrebat nicio autoritate locală sau națională.

Dar nici nu mă așteptam să mă întrebe…căci am doar un club sportiv privat, care a scos campioni, care a promovat Municipiul Cluj-Napoca și România.

…dar să vă explic de ce m-am hotărât să mă implic în politică…

După cum spuneam, numele meu este Haidu Sebastian Ioan și sunt un om de SPORT.

Cum sunt un om cu inițiativă, am încercat să iau legătura cu ministrul, l-am contactat direct, fără nicio șansă de răspuns. Normal…el e ministru…eu…am doar 34 de ani si 30 de ani de sport de performanță. El Ministru Tineretului și Sportului, o persoană foarte ocupată și …. fără nicio treabă cu acest domeniu!!! Să ne înțelegem! Domnul Ionuț Stroe e doar ministrul Ligii 1 de fotbal și al sălilor de fitness. A început să promită multe lucruri pentru perioada 2021-2027 dar până atunci SPORTUL va da faliment! De promisiuni politice electorale sunt sătul!!! Sportul are nevoie de sprijin acum!!! Sprijinul din anii următori nu se face prin tăieri de bugete pe anul acesta… #numazic

Dar mai apoi am căutat o persoană, o instituție de pe plan local, o persoană competentă pe domeniul sportiv la care să mă pot adresa atât cu întrebări, dar care să poată să vină cu soluții pentru toate cluburile sportive private aflate în dificultate. Ei bine, nici măcar în Cluj-Napoca nu există acea persoană! La DJST săraci…nu au bani de utilități sau salarii, nicidecum pentru soluții de sprijin sau pentru dezvoltarea infrastructurii sportive. La Consiliul Județean și Primărie… nimic… nicio persoană competentă și implicată în domeniul sportiv, pentru cluburile private.

Așadar văzând că nu există nici măcar un „specialist” activ și competent care să țină o legătură strânsă cu toate cluburile sportive din județ, m-am hotărât să mă implic în politică!!! E nevoie de o persoană care să dezvolte politici de sport!!!

Vreau să fiu obiectiv și să menționez că Primăria Cluj-Napoca precum și Consiliul Județean Cluj susțin anumite acțiuni/proiecte/evenimente sportive, susțin anumite cluburi și federații sportive din Municipiul Cluj-Napoca, anual. Le felicit pe această cale! Dar nu e nici pe departe suficient!!!

Eu nu mă refer doar la acest tip de sprijin! Eu îmi doresc sprijin acordat tuturor cluburilor sportive, indiferent de sport! Sprijin prin know-how, prin promovarea tuturor sportivilor și antrenorilor de valoare, sprijin prin crearea de baze sportive și chiar a unui CENTRU-CAMPUS NAȚIONAL SPORTIV unde să dezvoltăm antrenori, manageri, impresari, preparatori, medici sportivi, sportivi, etc. Prin toate aceste lucruri Cluj-Napoca trebuie să devină numărul 1 ca și performanțe sportive, într-o multitudine de ramuri sportive!

Munca trebuie începută acum! Clujul are nevoie de o persoană care să înțeleagă adevăratele probleme ale cluburilor sportive private din Județ și care să vină în sprijinul lor!

Haidu Sebastian Ioan

Sănătatea, educația, sportul și resursele financiare trebuie să fie într-o legătură puternică !

Fiecare persoană care e sănătoasă, ajunge să aducă plus valoare în societate și o reducere de costuri pe servicii medicale! Dar prima dată trebuie să investim !!!

Revenind la sfaturile și la feedback-ul primit de la prieteni și oameni implicați în politică! Am realizat că sportul nu este o prioritate pentru guvernanții noștri. Eu vreau să schimb acest lucru! Vreau să mă implic și împreună cu alți susținători ai sportului, ai educației și sănătății să mișcăm lucrurile.

Daca consideri că trebuie să continui munca de până acum în sport, dacă consideri că e nevoie de mult mai mult în acest domeniu, eu sunt pregătit !!!

Dacă ești un bunic cu nepoți, un părinte cu copii, un tânăr cu interes în sport și un copil cu ambiții mari, SUSȚINE-MĂ!!!

Dacă ești un președinte de club, un antrenor sau instructor sportiv, un sportiv amator sau profesionist, acum e momentul să mă susții!!!

Azi, nu există în Județul Cluj nici o persoană, în vreo instituție, care să se ocupe de problemele cluburilor sportive private, de promovarea lor, de sprijin logistic sau material !!! Cluburile private adună peste 90% din sportivii români de performanță !!! Fără aceste cluburi, rezultatele pe plan internațional pentru România ar fi aproape inexistente !!!

În perioada următoare voi începe o campanie de strângere de semnături. Până atunci puteți să mă votați pe pagina de socializare! #SPORT #EDUCAȚIE #SĂNĂTATE #INFRASTRUCTURĂ

Vă mulțumesc!

Salutare tuturor !!! Mi-am propus să ma implic în politică, pentru a putea dezvolta sportul și infrastructura sportivă…

Publicată de Haidu Sebastian pe Vineri, 3 iulie 2020
SONDAJ – HAIDU SEBASTIAN

HAIDU SEBASTIAN: „AM REUȘIT, după o muncă de 10 ani”

Echipamente Sportive - MMAdirect.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here