MTS – IONUȚ STROE: „Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere.”

0
459

„Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere. Vor fi 100.000 de beneficiari, iar bugetul total este de 30.000.000 de lei. Voucherul va fi de 300 de lei per copil și va viza susținerea cheltuielilor pentru echipament. Programul va începe în toamnă. Vrem să-i îndreptăm pe cei care practică sport într-un cadru organizat. Vom acorda sprijin cluburilor private și de stat, chiar și federațiilor. Vor fi granturi de maximum 200.000 de euro. Suma toată e de 180 de milioane de euro, din bani europeni. Vorbim de investiții în terenuri de antrenament, de centre de recuperare medicală, noi tehnologi. Din estimări, numărul beneficiarilor va fi de aproximativ 1.500 de structuri sportive. Vom construi 12 complexuri sportive, 8 bazine olimpice, 5 Săli Polivalente, cu o capacitate în 5.000 și 16.000 de locuri, 5 patinoare artificiale, 250 de săli de sport și 400 de baze sportive”. Este declarația Ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, în Conferința de presă – Prezentarea măsurilor pentru tineret și sport din Planul Național de Investiții și Relansare Economică, „Reclădim România”.

Este această inițiativă cu adevărat importantă pentru copii? Sau adevărații beneficiari vor fi doar producătorii de echipamente sportive, multe dintre ele produse în afara țării?

Haidu Sebastian Ioan: „Consider că o măsură mult mai bună este aceea de a oferi copiilor tichete -vouchere, lunar, cu care copiii pot să își achite abonamentele la cluburile sportive private, cluburi care dețin CIS – Certificat de Identitate Sportivă, sunt afiliate și participă la competiții în cadrul federațiilor naționale.

Printr-o astfel de măsură se pot rezolva mai multe lucruri în același timp:

  • Copiii sunt sprijiniți și motivați direct să facă sport, într-un cadru organizat, cu reguli stricte și cu posibilitatea obținerii de rezultate în cadrul federațiilor sportive.
  • Cluburile Sportive primesc un ajutor direct prin aceste vouchere care mai apoi sunt decontate de stat/autorități.
  • Copiii își vor petrece mai mult timp într-un colectiv/grup și astfel prin apartenența la acest grup viața de familie va fi îmbunătățită.
  • Copiii petrecând mai mult timp la antrenamente vor fi feriți de alte tentații: țigări, droguri, alcool, etc.
  • Baza de selecție pentru competițiile naționale și internaționale este mult mai mare și astfel rezultatele internaționale ale României vor fi mult mai bune, pe plan sportiv.
  • De multe ori, campionii apar dintre copiii din familii care au o situație materială precară. Acești copii vor avea o șansă mult mai mare de reușită atât pe plan sportiv dar și profesional. Să nu uităm că în cadrul cluburilor sportive, antrenorii sunt și profesori pentru copii.
  • Imunitatea copiilor va crește odată cu antrenamentele fizice și psihice iar astfel se pregătește o generație sănătoasă de viitori adulți, care nu vor consuma servicii medicale.”

#SPORT #POLITICA #PENTRU #SPORT

Haidu Sebastian Ioan – MMA Transilvania

Ținem să menționăm că această măsură, cu tichete/vouchere acordate copiilor nu este nouă, a fost propusă deja de către Beatrice Mercado, de la Asociația Junior Sport, însă proiectul a primit aviz negativ din partea Guvernului Ludovic Orban, din lipsa fondurilor.

Această măsură este susținută și de Constantin Căliman de la IPRM Sport – Împreună Pentru România Modernă, care a declarat următoarele:

„O măsură populistă, luată de oameni care nu se pricep la sport! Copiii nu au nevoie de legitimare gratuită! Au nevoie de un cadru organizatoric care să le permită ori practicarea gratuită (dacă vorbim de sport școlar și universitar) sau vouchere (12 pentru un an calendaristic) cu care să se prezinte la cluburi sportive care se ocupă cu performața!”
#politicisport

Către MTS !!! – Ce valoare are astăzi Certificatul de Identitate Sportivă – CIS ???

Echipamente Sportive - MMAdirect.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here