haidu-sebastian-mma-transilvania-mma-cluj
haidu-sebastian-mma-transilvania-mma-cluj

HAIDU SEBASTIAN: „AM REUȘIT, după o muncă de 10 ani” Artele Marțiale Mixte sunt de acum recunoscute de MTS – Ministerul Tineretului și Sportului ca o ramură sportivă.

Haidu Sebastian Ioan este președintele Clubului Sportiv Mixed Martial Arts Transilvania Cluj-Napoca. Clubul MMA Transilvania a fost înființat în anul 2010, fiind primul club specializat pe MMA – Arte Martiale Mixte, din județul Cluj și chiar din Transilvania.

Sebastian-Ioan Haidu, este practicant al artelor marțiale din anul 1990, Campion Mondial la Karate, MAESTRU EMERIT AL SPORTULUI, antrenor la MMA Transilvania dar și organizatorul Galelor UFT – Ultimate Fighting Tournament.

Haidu Sebastian Ioan – MAESTRU EMERIT AL SPORTULUI

Încă de la inaugurarea clubului, Haidu Sebastian a avut ca și scop dezvoltarea și promovarea Artelor Marțiale Mixte în rândul sportivilor dar și al publicului din țară și din străinătate.

Astfel la doar 2 ani de la înfiintarea clubului, în 2012 Haidu Sebastian organizează prima Gala de Arte Marțiale Mixte UFT.

UFT – Ultimate Fighting Tournament este o promoție de MMA și Kickbox, eveniment anual, organizat 100% în Cluj-Napoca, care a ajuns deja la 8 ediții în anul 2019. Scopul acestui eveniment este de a descoperi și promavo cei mai buni sportivi de arte marțiale din Cluj-Napoca și di Județul Cluj.

Datorită evenimentului UFT – Ultimate Fighting Tournament foarte mulți tineri au început să caute să practice MMA-ul, atât la clubul MMA Transilvania dar și la alte cluburi din județ sau din țară.

În anul 2013, Haidu Sebastian împreună cu Muti Marius de la CS Ilyo Bistrița și Viorel Staicu de la CS AGER Târgoviște au înființat prima Federatie de MMA de Amatori din România, Federatia Organizatia Română de Arte Martiale Mixte – ORAMMA.

Fondatori FORAMM – ORAMMA

Apoi au urmat câteva evenimente, organizate de Haidu Sebastian și MMA Transilvania, pentru promovarea Artelor Marțiale Mixte (2013-2015):

stagii de pregătire în MMA (cu Viorel Staicu, George Stanciu, Valentino Petrescu, Horia Rădulescu, Sorin Prunar, Arnaldo Alves, Gabriel Voinic, etc.) Viorel Staicu – Președintele ORAMMA și maerstu în artele marțiale; Valentino Petrescu – Luptător Profesionist de MMA în SHOWul TV „THE ULTIMATE FIGHTER”, BAMMA, UWC, UCMMA, etc.; Horia Rădulescu – Antrenor Român de Kickbox (Antrenorul lui Daniel Ghiță și Semmy Schilt, luptători în K-1 și Glory); Sorin Prunar – luptător profesionist, român, de MMA; Arnaldo Alves – Maestru in Brazilian Jiu Jitsu, Gabriel Voinic – Sportiv de performanță în Grappling.

Stagiu ORAMMA 2013
Seminar Valentino Petrescu 2013
Seminar – Federația Organizația Română de Arte Marțiaale Mixte 2013
Seminar MMA – George Stanciu – AGON BUCURESTI

seminarii de arbitraj (2015) cu reprezentanții RMMAF și IMMAF ( George Stanciu, Mihail Mihailovici, Scott Manhartd )

SEMINAR ARBITRAJ – IMMAF 2015

CUPA TRANSILVANIEI la MMA pentru AMATORI în anul 2015, eveniment organizat la SALA POLIVALENTĂ din Cluj-Napoca, în colaborare cu George Stanciu RMMAF, CS AGON București și IMMAF – International Mixed Martial Arts Federation. A fost primul eveniment de MMA dedicat amatorilor, din Cluj, organizat în Cușcă.

CUPA TRANSILVANIEI LA MMA
CUPA TRANSILVANIEI LA MMA AMATORI 2015
CUPA TRANSILVANIEI MMA AMATORI – ORAMMA – RMMAF – IMMAF
MMA – Arte Martiale Mixte, Cupa Transilvaniei 2015

Au urmat, pe plan național, ca multe cluburi sportive să aibă o implicare tot mai mare în dezvoltarea MMAului din România iar prin demersurile făcute de George Stanciu prin CS AGON București, RMMAF și IMMAF pe de o parte și AMATTO ZAHARIA prin FR Kempo și WMMAF pe de altă parte, anul acesta, 2020, este anul în care Artele Martiale Mixte – MMA sunt recunoscute ca și SPORT de către Ministerul Tineretului și Sportului – MTS.

Clubul Sportiv Mixed Martial Arts Transilvania Cluj-Napoca a reușit să aducă premii importante pentru municipiul Cluj-Napoca prin sportivi medaliați atât în cadrul federațiilor naționale de profil dar și în Gale Pro de MMA.

Datorită eforturilor depuse, după o muncă de 10 ani pentru promovarea și dezvoltarea artelor martiale mixte de către Haidu Sebastian, Cluj-Napoca a reușit să fie in primele 3 orașe din România ca și rezultate în MMA dar și ca imagine în sporturile de contact!

Stagiu cu HORIA RADULESCU

O contribuție importantă pentru dezvoltarea MMAului în România o au:

– cele 2 promoții dedicate special pentru ARTELE MARȚIALE MIXTE pentru sportivii „profesioniști”: RXF și UFTULTIMATE FIGHTING TOURNAMENT. Celelalte promoții: SNF – Supreme Night Fight (Paul Florean), MIX Kombat, Urban Legend, BCT, etc.

RMMAF este promoția care a unit atât lupte pentru sportivii amatori dar și lupte cu sportivi profesioniști.

– De asemenea FORAMM – Haidu Sebastian, RMMAF – George Stanciu și FR Kempo – Amatto Zaharia sunt cele 3 federații din țară care au contribuit la dezvoltarea MMAului de Amatori.

Horia Rădulescu – Cel mai important antrenor român de kickbox! Horia ne-a facilitat legăturile cu promoțiile din Europa și cu Valentino Petrescu. Horia a fost antrenorul lui Daniel Ghita si Semmy Schilt, luptători k-1 si Glory.

Arbitri specializați pe partea de MMA de Amatori dar și PRO. (Mihai Mihailovici, George Stanciu, Scott Manhartd, Catalin Otelea, Sebastian Halmagean, Leonard Gugulici, Dubles Alin, Roxana Dinescu, Tanase Marian, etc. )

– Un mare aport în dezvoltarea artelor marțiale mixte îl au Cluburile Sportive care au început dezvoltarea BJJului – Brazilian Jiu Jitsu și al Grapplingului. Mulți sportivi de MMA au învățat luptă la sol prin cadrul acestor 2 ramuri sportive.

– Toate celelalte cluburi sportive care au introdus în cadrul antrenamentelor lor și partea de arte marțiale mixte dar și cele care au organizat competiții de MMA pentru amatori.

O mare contribuție în dezvoltarea Artelor Marțiale Mixte o au companiile private care au sprijinit Galele PRO de MMA.

În ultimii ani România a fost prezentă la evenimente importante legate de Artele Marțiale Mixte. România a fost reprezentată de sportivi care au obținut medali la Campionatele Mondiale, Internaționale și Europene de MMA de Amatori. Vezi: Succes românesc. Corporatista campioană mondială la MMA

Vezi: ROMANIA PE LOCUL 19 MONDIAL LA MMA AMATORI – IN CLASAMENTUL GENERAL IMMAF și MMA – Campionatul Mondial IMMAF – Las Vegas 2016 – Liste competitori

SANDU LUNGUSandu Lungu este primul luptător român de MMA, și singurul, care a luptat în PRIDE FC, in anul 2005. Lungu a luptat în diferite promoții pe reguli de MMA precum sunt Pride Fighting Championships, Cage Rage, Strike MMA, Local Kombat, RXF, fiind pionierul artelor martiale mixte din România.

Cătălin Zmărăndescu – Luptător profesionist de MMA din anul 2008, a luptat în Strike FC, BAMMA, IFC, UCMMA, WCMMA, Local Kombat, etc.

Absoluto București – Tudor Mihăiță a reușit să participe cu sportiva Cristina Stanciu în cea mai mare promoție de MMA din SUA, UFC – Ultimate Fighting Championship. Datorită acestui lucru mulți luptători români au început să creadă într-o șansă reală de a ajunge în cea mai cunoscută promoție de MMA din lume.

ION PASCUCel mai important luptător român de MMA a participat în Bellator, BAMMA, ACB, WFC, Strike FC, ADV, etc., fiind un model pentru majoritatea sportivilor din țară.

Nicolae „Nick” Negumereanu și Diana Irena Belbiță au reușit să ajungă în UFC cu sprijinul lui Sebastian Vieru – Promotor RXF.

RALUCA DINESCUCampioană MONDIALĂ de la C.S. Agon, medaliată cu aur (categoria 47,6 kg) la Campionatele Mondiale de MMA desfășurate în Bahrain și organizate prin fuziune de IMMAF (International Mixt Martial Arts Federation) şi WMMAA (World Mixt Martial Arts Association). Raluca este antrenată de George Stanciu, președintele RMMAF.

Haidu Sebastian UFT și Paul Florean SNF cu Centurile UFT

Artele Martiale Mixte, o ramură încă la început în țară, pe plan mondial acestea fiind promovate în SUA prin promoția UFC – Ultimate Fighting Championship, în Rusia prin promoția M1 sau în Asia prin ONE FC – One Fighting Championship.

Ca și valoare de piață în topul celor mai valoroase companii (entități) de sport din lume, în anul 2019, din peste 5000 de companii, Artele Marțiale Mixte se află în top:

pe Locul 1 – WWE – World Wrestling Entertainment cu 14,6 miliarde de dolari.

Pe Locul 2 – NBA – National Basketball Association cu 10,3 miliarde de dolari

Pe Locul 3 – NFL – National Football League cu 6 miliarde de dolari

Pe Locul 4 – ONE FC – ONE Championship cu 5,6 miliarde de dolari

Pe Locul 5 – UFC – Ultimate Fighting Championship cu 3,8 miliarde de dolari

Sursa: World Top 5 Sports Properties – Tubular Labs.

Așadar împreună UFC și ONE FC, doua promoții de arte martiale mixte, se află în primele 3 companii din lume, pe domeniul sportiv, ca și cifră de afaceri.

Haidu Sebasstian și Paul Florean – CN Sport

Artele Marțiale Mixte au un potențial foarte mare în România. Sporturile de contact adună, după fotbal, pe plan mondial, cei mai mulți practicanți de sport.

Cluj-Napoca are oportunitatea să se mențină în topul celor mai bune orașe reprezentate de către cei mai buni luptători de MMA din țară !!!

Sporturile de contact au nevoie de atenția autorităților, de sprijin financiar și logistic!!!

Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj au sprijinit în câteva rânduri evenimentele UFT – Ultimate Fighting Tournament, de foarte puține ori și la un nivel destul de mic. Le mulțumim pe această cale!

Haidu Sebastian le mulțumește partenerilor care au contribuit la dezvoltarea Artelor Marțiale Mixte prin sprijinul oferit Clubului MMA Transilvania și al evenimentelor UFT:

Mulțumim NTT DATA ROMANIA, WORLD WIDE PRINT, CORAL IMPEX, KERATO INSTAL, Q OPTICS BOUTIQUE, DATING MILLIONS, WORLD EXPRESS SPEDITION, JOST GROUP, INIZIO, HC KINETIC, IPPON MEDIAS, IULIUS MALL CLUJ-NAPOCA, ARMURA, SPORTCONTROL, EBS RADIO, CNSPORT.

MMA – Arte Martiale Mixte – Romania 2020 Recunoastere MTS – Ramura Sportiva

Haidu Sebastian tine să le multumeasca si tuturor antrenorilor de la MMA Transilvania care au contribuit enorm la dezvoltarea artelor martiale: Prian Tudor, Porutiu Flavius, Pop Claudiu, Prian George, Maris Ciprian, Gabriel Voinic dar si lui Mircea Cublesan (fost antrenor la MMA Transilvania).

Antrenori MMA Transilvania

MTS – IONUȚ STROE: „Copiii care se înscriu la cluburile sportive pentru a face performanță vor primi vouchere.”

Echipamente Sportive - MMAdirect.ro

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here