digital crusade cluj napoca 2020 games
digital crusade cluj napoca 2020 games

GAMES: Turneul Național League of Legends – Digital Crusade

Peste 100.000 spectatori online la finala Turneului Național League of Legends – Digital Crusade  

Cluj-Napoca

În perioada 18-19 iulie 2020, la Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca, a avut loc marea finală a Turneului Național de League of Legends Digital Crusade, eveniment urmărit de peste 100.000 de oameni, pe platformele de socializare online, Twitch, Youtube, Discord și Facebook.

Evenimentul s-a desfășurat fără accesul publicului, dar meciurile și acțiunile complementare au fost difuzate live pe canale de promovare ale Digital Crusade, Take My Fury și Mrc Keta, influenceri din lumea e-sportului românesc. Finala a fost susținută de Foodpanda, Accenture, Benq, BMW, Farmec, Predator, 3SS și Aquiris, iar valoarea premiilor oferite a fost de peste 5000 euro.

Câștigătoarea cupei Digital Crusade, precum și a premiului cel mare de 4000 euro a fost echipa Nexus Gaming, formată din cinci jucători profesioniști de League of Legends.  Echipele calificate în finală au fost: Nexus Gaming, NextPlease! Gaming, Clumsy Execution și Invictus Aquilas.

Turneul național League of Legends Digital Crusade a fost printre cele mai mari evenimente esports organizate vreodată în România. Producția întregului eveniment a durat două luni, fiind implicată o echipă de 100 de oameni care au lucrat concomitent la scenă, lumini, video, sunet, dar și emisie live și content pe șapte canale online diferite.  

eEURO 2020 – România, învinsă dramatic de Serbia în semifinala eEURO 2020

În cele două zile de eveniment, spectatorii au putut urmări confruntarea echipelor calificate și au urmărit emisiunile live cu invitați speciali, casteri și influenceri din lumea e-sportului românesc, au participat la concursuri spontane cu premii și au interacționat în direct cu organizatorii evenimentului. Printre invitații speciali s-au numărat Amy Claire, streamer pentru Nexus Gaming, Octav Crețu, jucător profesionist de League of Legends și Robert Mocanu, creator de conținut video, aceștia fiind influenceri digitali în domeniul esports.

Digital Crusade este următorul pas în evoluția seriei ”Gaming Tournaments”, implementată inițial în toamna anului 2018 la Cluj Napoca și care, împreună cu Transylvania Esports, a luat amploare. Jocurile aduse la evenimente au fost: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, FIFA, Teamfight Tactics, DoTA și Hearthstone.

Câștigatorul Exatlon România 2019 – Ion Surdu de la MMA Transilvania din Cluj-Napoca

FIFA 20 – PS4 – eCUPA ROMÂNIEI – CFR Cluj s-a calificat în semifinalele competiției!

Echipamente Sportive - MMAdirect.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here