cfr cluj

Fotbal – CFR Cluj și Craiova au solicitat o schimbare în regulamentul FRF !!! 

Cluburile din Liga 1 sunt de acord, iar LPF a trimis o înștiințare către FRF.

CFR Cluj şi Universitatea Craiova au solicitat, prin intermediul Ligii Profesioniste de Fotbal, majorarea numărului de jucători de rezervă permis la meciurile din Liga 1. Propunere a fost agreată, în mod informal, de către toți reprezentanții cluburilor din cadrul competiției Casa Liga 1. Conform cererii, numărul de jucători de rezervă permis va crește de la 7 la 9.

Justin Ștefan – Secretar General LPF – a înaintat către FRF solicitarea comună primită din partea CFR Cluj și U Craiova 1948 Club Sportiv privind modificarea art. 45.5 din ROAF după cum urmează: ”Echipele participante în Campionatul Național Liga I au dreptul să înscrie în raportul de arbitraj maxim 20 de jucători, dintre care nouă jucători de rezervă. Echipele din Liga I au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național”. Această propunere a fost agreată, în mod informal, de către toți reprezentanții cluburilor din cadrul competiției Casa Liga 1. Urmează ca propunerea înaintată de către LPF să fie analizată de FRF, în vederea adoptării unei decizii finale. Reamintim că, potrivit Statutului FRF, orice modificare de regulament poate fi efectuată numai cu aprobarea Comitetului Executiv sau a Comitetului de Urgență al FRF.

Propunerea formulată de cluburile din Casa Liga 1 va putea fi analizată de FRF și în lumina demersului întreprins de FIFA, care a înaintat către IFAB, în urmă cu trei zile, o propunere de modificare a Legilor Jocului pentru a permite echipelor să poată face cinci schimbări în timpul meciurilor, inclusiv la nivelul primei ligi din fiecare țară. O decizie finală urmează să fie luată de către IFAB, organismul care controlează Legile Jocului. Această măsură a fost propusă deoarece frecvența mai mare a meciurilor din perioada următoare, în vederea finalizării competițiilor naționale, ar putea să crească riscul de accidentare a jucătorilor, ca urmare a suprasolicitării acestora. Totodată, FIFA a subliniat că fotbalul ar trebui să se reia doar atunci când autoritățile din domeniul sănătății și guvernele vor considera că acest lucru se poate face în siguranță și fără să fie afectate serviciile de sănătate oferite populației.

Justin Ștefan
Secretar General LPF

www.cnsport.ro

cfr cluj napoca fotbal
cfr cluj napoca fotbal
Echipamente Sportive - TAPAE.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here