Fotbal American: Meci decis în ultimele secunde la Timișoara 89ers-Cluj Crusadres. Clujenii au ieșit învingători!

Fotbal America: Meci decis în ultimele secunde: Timișoara 89ers-Cluj Crusadres.

0
240
Crusaders-Cluj Napoca - Fotbal American
Crusaders-Cluj Napoca - Fotbal American

Fotbal American: Meci decis în ultimele secunde la Timișoara 89ers-Cluj Crusadres. Clujenii au ieșit învingători!

Duminică, 11 septembrie, a avut loc la Baza Sportivă Textila din Timișoara al treilea meci din prima etapă a Campionatul național de fotbal american – ediția 2022.

Cluj Crusaders a reușit să învingă Timișoara 89ers cu 30 la 27, după un meci decis în prelungiri. A fost 13-9 la pauză, iar bănățenii au condus pe toată perioada jocului. Clujenii au reușit să întoarcă rezultatul în ultimele 5 minute, după un efort susținut al liniei ofensive (13-19). Timișorenii au forțat pe final și au reușit să egaleze în ultimele secunde ale partidei, trimițând meciul în prelungiri (19-19). Aici, după ce ambele echipe au reușit să marcheze succesiv (27-19 și 27-27), defensiva clujeană a reușit să oprească ofensiva timișoreană, iar clujenii au marcat punctele finale grație unui field goal (transformare) șutat de Paul Giurculeț. Scor final, 30 la 27 pentru Cluj Crusaders.

Pentru clujeni au mai marcat Răzvan Cristea (două touchdown-uri – 12 puncte), Florin Oltean (un touchdown – 6 puncte), Marian Mikacs (o conversie – 2 puncte) și Christian Feier (o conversie – 2 puncte). De remarcat și că Paul Giurculeț a mai reușit un field goal (3 puncte) în prima repriză, dar și că, în sfertul al treilea, defensiva clujeană a reușit să obțină 2 puncte prin atacarea mingii în endzone-ul advers (safety). Ar mai fi de menționat că pentru Crusaders au făcut deplasarea și mai mulți juniori, unii dintre ei jucând chiar pentru prima dată într-un meci oficial.

Campionatul național de fotbal american reunește șase echipe din România. Acestea vor juca, fiecare, câte un meci în compania celeilalte (acasă sau în deplasare), urmând ca echipele situate pe locurile 1-4 să se califice în play-off și să joace semifinale și finale.

Rezultatele primei etape sunt:

Reșița Locomotives-Bucharest Titans 29-0,

Mureș Monsters-Bucharest Rebels 70-76 și

Timișoara 89ers-Cluj Crusaders 27-30.

Merită menționat și că meciul dintre mureșeni și bucureșteni a fost unul intens disputat, fiind decis tot în minutele de prelungire, după ce echipele au terminat la egalitate în timpul regulamentar.

În etapa următoare, Cluj Crusaders vor înfrunta Reșița Locomotives. Meciul va avea loc în Cluj-Napoca, la Baza Sportivă Unirea (Aleea Clăbucet, Mănăștur), sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 12. Intrarea este liberă și prezența celor care știu ce este fotbalul american sau își doresc să afle este puternic încurajată.

Stiri din SPORTCat castiga la inceput un luptator de MMA?

Pentru a urmări meciurile echipei sau pentru mai multe detalii despre fotbal american în Cluj, vă invităm să urmăriți Cluj Crusaders pe Facebook sau Instagram.

În esență, fotbalul american este un sport de contact în care o echipă atacă (offense) și încearcă să ducă balonul oval în endzone-ul (zona de protecție) echipei adverse (defense). Cel mai uzual, o echipă marchează alergând cu mingea în endzone-ul advers (run), aruncând-o unui coechipier aflat în endzone-ul advers (pass) sau șutând-o printre buturi (field goal). Pe parcursul a 50 de minute au loc atacuri și apărări succesive, ieșind învingătoare echipa care reușește să marcheze de cele mai multe ori. Desigur, sportul este mult mai complex și vă invităm să participați la meciuri (în tribune sau în fața monitoarelor) pentru a vedea mai multe.

Cluj Crusaders este un club sportiv fondat în 2010. Anual, sportivi ai Cluj Crusaders participă la competiții de powerlifting și formează singura echipa ce reprezintă Clujul în campionatul național de fotbal american.

Pentru juniori se organizează săptămânal antrenamente de flag football (non-contact). Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre practicarea acestor sporturi, puteți să urmăriți sau să contactați Cluj Crusaders pe Facebook (https://www.facebook.com/ClujCrusaders) sau Instagram (@clujcrusaders).

Stiri din SPORTCat castiga la inceput un luptator de MMA?

Echipamente Sportive - TAPAE.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here