AUTO: Raliul Argeșului, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano

0
267

Raliul Argeșului, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano

Raliul Argeșului, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni și va aduna la start un total de 77 de echipaje.

Revenit acum trei ani în calendarul național, Raliul Argeșului a fost adjudecat de fiecare dată de Simone Tempestini, care a strâns și 20 de succese pe probele speciale. Dacă la precedentele ediții a pilotat un model cu configurație R5, de data aceasta, campionul național absolut va fi prezent la start cu Porsche 997 GT3 Cup.

La fel ca în Harghita, principalul contracandidat pe asfaltul din Argeș se anunță a fi Sebastian Barbu, alături de care a dus o luptă la secundă mai mult de jumătate din raliu acum trei săptămâni. În 2021, Tempestini l-a învins pe Barbu cu aproape 49 de secunde, când ambii au fost la bordul unor modele Skoda Fabia.

Runda din această săptămână va avea pe traseu un total de 10 modele Rally2, pe lângă Barbu urmând să concureze cu modele similare și Adrian Teslovan (Ford Fiesta), Bogdan Cuzma (Skoda Fabia), Cristian Dolofan (Citroen C3), Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia), Eugen Caragui (Peugeot 208), Jean Tatu (Skoda Fabia), Mihai Manole (Skoda Fabia), Andrei Cașcaval (Skoda Fabia) și bulgarul Martin Surilov (Citroen C3). Acesta din urmă a mai concurat o dată în România, în 2016, la Raliul Sibiului, când a încheiat pe 3 la general.

Raliul Argeșului va avea un total de 9 probe speciale, urmând să fie împărțit de-a lungul a trei zile. Shakedownul și startul festiv se vor desfășura vineri, iar ziua de sâmbătă va fi dedicată Transfăgărășanului cu patru probe speciale. Duminică se vor desfășura probele Godeni și Mateiaș, de câte două ori, iar raliul se va încheia cu super speciala din Pitești.

Campionatul National de Raliuri

MMA: Bratu Raul câștigător al Centurii SemiPro MMA UFT la -71kg

Echipamente Sportive - TAPAE.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here